Exklusivt fiske efter stor öring och regnbågslax

Med egen, eller hyrd utrustning fiskar ni efter upp till 9 kilo stora öringar eller regnbågslaxar.

Naturligtvis tar vi extra väl hand om nybörjare, som ofta, när fiskedagen avslutas, har tagit de största firrarna.

Som gamla sportfiskare, Flugfiskare och flugbindare, och numera även fiskeodlare, har vi drömt om att kunna erbjuda ett fiske, där även fullständiga noviser, ska kunna vara framgångsrika och ha roligt vid vattnet.

….det har vi uppnåt på Havsjö konferens och fiske.

Fiske för "gamla" fiskare och nybörjare

Varje sällskap som valt fiske som aktivitet, får en grundlig genomgång av utrustningen. Vi går genom val av drag, kastteknik samt hur man bär sig åt när fisken hugger. Vi har även möjlighet att inviga er i flugfiskets ädla konst. Den nyinsatta fisken har inte matats på 2 dagar, och är insatt dagen innan, allt för att den ska vara så hungrig och sammarbetsvillig som möjligt.

Fisket sker i ”huvuddammen” som är tillräckligt stor för upp till 25 personer, men tillräckligt liten för att alla ska ha full uppsikt över varandras fadäser och missade napp. Man umgås m.a.o. även under fisket, då man kan höra uppmuntrande rop och en och annan gliring eka över nejden...

Under och efter fisket: njut av lugnet

Nere vid vattnet finns en veranda (framför bastun). Där kan man, om man så önskar, få lite småtugg och dryck serverat. Efter en stunds fiskande kan det vara skönt att sätta sig med något kallt i glaset, och titta på sina kamraters förehavanden, eller bara njuta av lugnet och stillheten.

Naturligtvis får man ta med sig den fångade fisken hem. Vi rensar den åt er, och lägger den i påsar. För de övernattande gästerna förvarar vi fisken i kyl, eller fryser den, så den klarar transporten hem.

Detta är en väldigt tävlingsinriktad aktivitet, där det brukar delas ut en hel del priser. Inte bara för den största fisken, utan även den minsta.
”Roligaste kasttekniken”, störst ”oflyt”, ”flest tappade fiskar”, ”flest svordommar” m.m., är andra potentiella kategorier, där det brukar komma en hel del nomineringar.

Naturligtvis kan vi inte lova att alla får fisk, men vi gör vad som finns i vår makt för att det ska vara en minnesvärd upplevelse för er.

Bastun och middagen avrundar fiskeäventyret

Bastun brukar vara en härlig avrundning på fiskefänget. En del börjar basta lite tidigare, men har ändå full koll på allihop genom fönstren.

Middagen serveras när ni önskar.......köket är aldrig stängt......kanske tänkte ni äta middag vid 18-tiden, men hade så trevligt att tiden bara rann i väg.......

Allt efter era önskemål

Vi är flexibla och finns där för er. Så vi håller en dialog hela tiden, och rättar oss efter era önskemål.

Klicka på bilderna för att få en större visning.

Fånga kräftor i strömmande vatten på traditionellt vis

Hos oss fiskar ni kräftor i strömmande vatten på traditionellt vis. Ni lägger ut era burar, placerar ut fiskhuvuden, och hoppar sedan runt på stenarna med pannlampor och hinkar, och plockar kräftorna med händerna.

En underbar aktivitet för utländska gäster, storstadsbor, kunder eller kollegor.

Innan kräftfisket serveras det något gott...

Normalt, påbörjar vi kräftfisket under sen eftermiddag. Det serveras en rejäl baguett med något gott i glaset, och under måltiden, går vi igenom kvällens begivenheter.

Vi plockar fram några levande kräftor som ni får bekanta er med, ni blir instruerade i tekniken att smyga sig på skaldjuren när de äter av de utplacerade laxhuvudena.

Kräftfiske i en sagolik å i naturreservatet

Efter avslutad måltid tar ni era betade burar, och vi går den ca. 10 min. långa promenaden, till den sagolika ån som slingrar sig genom naturreservatet.

Det fins 400 meter porlande vatten att sprida ut burarna och laxhuvudena på.

När ni lagt ut burarna, och kommit tillbaka, har lägerelden tagit sig, och det blir dags för de första ”rövar”-historierna.

Det kryper kräftor nästan överallt...

Vid skymning är det dags att hoppa ut och börja plocka på sig de snabba kräftorna. Laxhuvdena drar till sig kräftorna som magneter, men det kryper omkring kräftor nästan överallt.

Utländsk som svensk, asiat som europe, gammal som ung, rutinerad eller förstagångsfiskare, alla blir de förtjusta i det gammaldags sättet att fiska kräftor med ficklampa.

När hungern sedan börjar göra sig påmind, hämtas burarna, hinkarna samlas in, och vi vandrar (likt ”de 7 dvärgarna”) genom skogen tillbaka till ladan.

Lön för mödan: Efter kräftfisket kommer kräftskivan...

Kräftskivan kan antingen avnjutas på traditionellt vis, med småvarmt och dillkokta kräftor.........eller som ”Cajun style”, då kräftorna kokas i en speciell lag, tillsammans med majskolvar och rotfrukter. Ni hjälper oss att tippa i kräftorna i den stora vedeldade kitteln, och röra om.

Kräftorna äts varma med alla grönsakerna, majsbröd och olika dippsåser.…...naturligtvis finns det även här, plats för både hattar och skönsång.....

Är det verkligen så vackert? Boka tid för en rundvandring.

Klicka på bilderna för att få en större visning.